12 Ocak 2011 Çarşamba

Etçii Steak House & Kasap

ilk yazım en çok yapıtığım ve yapmaktan en çok hoşlandığım şey üstüne olsun istedim ve bir restoran kritiği ve tavsiyesi olsun bu entry. mekanımızın adı Etçii. adından da anlaşıldığı üzre et ve et ürünleri üzerine bir yer. yeni başlayan steak house furyasının bir ürünü aynı zamanda totan et işinde de var oldukları için ilk patlamanın ardından gelen dinlenme sürecini rahat atlattılar. yerleri tuzla sahilde sahil şeridinin bir arka sokağında. deniz manzarası yok belki ama mekanın dizaynı gayet ferah ve kullanılan ahşap malzeme insanı sıcak karşılıyor. mekanın bir tam kapalı, bir yarı açık ve bir de yaz ve bahar ayları için tamamen açık bölümü var. aslında ataşehir ve bahçeşehirde de şubeleri var ama tuzla şubesi benim gittiğim yer o yüzden burayı tarif ediyorum.
mekan güzel açık hava da açıktırdı ne yicez hadi tavsiye edelim.başlangıç olarak etlerden önce kendi yapımları olan sosisi fena değil arzuya göre tavsiye edilir pişman da olunmaz ayrıca lezzetli ve doğal bağırsakla yapıldığı için içindeki suyu kaybetmeden güzelce pişebiliyor. ama başlangıçlar arasında asıl tavsiyem ve mutlaka tadılması gereken lezzet kendi yapımları olan sucuk. sucuk doğal bağırsakla hazırlanıyor ve hazır sucuk yerine hakiki sucuk yediğinizi et yoğunluğundan anlıyorsunuz ama bu et yoğunluğu size sucuk özelliğini kaybettirdiğini zannetmesin. içerisine fıstık ceviz ve hellim peyniri koymuşlar ki bu muthiş bir lezzet yaratıyor. sakın sucuğun içinde bu kadar varyeteye ne gerek var demeyin tadı damağınızda kalıcak bu sucuk yenmeli moruk diyeceksiniz.

başlangıçların ardından ortaya ya da şahsınıza özel çeşitli salatalar isteyebilirsiniz bazı damak zevkine sek et yemek çok yavan gelebilir damağınızı canlandırır tavsiye ederim ama ben et tadını hiç birşeyle karıştırmaktan yana değilim zaten etin yanına gelen garnitürler gerekli çeşitliliği sağlıyor. et olarak tercihe dilebilecekler arasında T-Bone denilen bir tarafı biftek bir tarafı kontrfile olan et tavsiye edilebilir. iki farklı lezzet damağınızı şenlendirir. ya da Rump steak tercih de edebilirsiniz kalın ve tam kıvamında pişirilmişse ki onlar bu işi iyi beceriyor tad ve doyuruculuk kadar zevk de alabilirsiniz yediğinizden. resimdeki Rump steaktir ve double seçeneğidir yaklaşıl bir 900gr kadardı yanlış hatırlamıyorsam..
eğer benim gibi kemiğe en yakın et en lezzetlisidir felsefesini benimsediyseniz ve etiniz yağlı olmalıysa lezzet açısından ki burda bahsettiğim yağ et kenarındaki safi yağ değil etin içine damar damar dağılmış olan çizgi çizgi yağlardır. bunlar etin lezzetini bozmaz lezzetine lezzet katar ve marbled diye tabir edilir mermer gibi damarlı gözükmesi hasebiyle. eğer tercihiniz böyle bir et çeşidiyse dallas steak yemenizi tavisye ederim benim de favorimdir.
benim gibi etinizin büyüklüğü gözünüzü de doyurmalıysa double dallas pirzola tam size göre bir seçim olucaktır. uzaktan çekim göz yanıltabilir fakat tabaktaki et 1150gr civarındadır. etin yanında gelen ızgarada pişmiş soğan ve buharda pişirilmiş sebzeler çok et yediğinizi düşündüğünüzde ağız tadınıza iyi gelir. bu bana çok adaha ufak bişeyle de doyarım derseniz normal dallas steak sizin için yeterli olacaktır. onun da görüntüsü şöyledir.
aslında bu da çok ufak birşey değil fakat diğerinin yanında yavrusu gibi kalır bu da 400gr civarında. gayet de doyurucudur. tek çeşit etlere alternatif olarak karışık kuzu tabağı da denenebilir ve oldukça lezzetlidir bazıları gibi kuzu yemeyiz biz diyenlerden değilseniz. şahsen ben değilim. karışık kuzu tabağında kuzu şiş, kuzu külbastı ve kuzu pirzola gelir onlarda lezzetleri yerindedir. zaten dry aging sistemi kullandıkları için etlerin lezzetlerinde eksikleri yok fazlaları vardır. taaa tuzlaya gelmeye değer bence. yemekleri yedik tatlı var mı panpa derseniz eğer mekanın iki çeşit de tatlı alternatifi var. cheesecake ve kızarmış dondurmaları. cheesecakeleri tercih edilebilir tabi etlerden sonra yiyecek yeriniz kaldıysa. cheesecake sınıfının biraz altındadır ama ağıza tat vermektedir yavan ve ya başarısız değildir ama vasat üstü olmanın da ötesine geçememektedir. zaten benim tercihim ve tavsiyem sade ya da orta bir kahve söyleyip tütün ve tütün mamülleri kullanıyorsanız ve bulabilirseniz aromasız hakiki bir puro içmenizdir. böylece festivale yakışan kapanışı da yapmış olursunuz. içeceklerden hiç bahsetmedik menüde alkol bulunmuyor zira. kola sprite mı onuda kendi zevkinize göre seçin ben karışmam ama benim tercihim lezzeti bozmamak için sadece su içmek onuda abartmayın şişirir sonra. Etçii Steak House böyle bi yer işte panpam gidersem memnun kalırsın bir daha gideceğin zamanı da iple çekersin kanaatimce.

7 Ocak 2011 Cuma

hadi hayırlısı

Bu blog bir kuzenlerin güç birleşimi ve damak tadı örneğidir. Kısaca gezip tozup yiyip içtip sizlere aktarıcaz. Arada yemek dışı şeyler de olabilir sürprizlere açık olun =)