25 Şubat 2011 Cuma

DEMETİ'DE EV ORTAMINDA MEYHANE KEYFİ

Kalabalık bir grupla çok methedilen mekanlarından birini denemeye ön ayak olmak genelde stresli bir durumdur. Mekanın sahibi olmasanız da program size ait olduğu için ister istemez gerilirsiniz. İşte uzun zamandır methini duyduğum Cihangir'deki Demeti'yi de her ihtimali göz önünde bulundurarak kurban bir grupla dün akşam test ettim. Birkaç gün öcesinden rezervasyon yaptırmama rağmen Boğaz manzaralı kısımda yer olmadığından caddeye bakan kısımda bize ayrılan masamıza doğru ilerlerken sanki bir arkadaşımızın evinin salonuna geçiyormuşuz hissine kapıldım. Hatta, bir akşam bu odayı rezerve ederek 25-30 kişilik bir ev daveti havasında keyifli bir akşam yemeği de yenilebileceği fikrini kafamın bir yerine yazdım. 

Gelelim yediklerimize... Soğuk meze dolabını görerek seçtiğimiz: Patlıcan salatası, yoğurtlu patlıcan, pazı kavurma, levrek marin lezzetliydi. Çerkes tavuğu ise sosu eksik, daha çok haşlanmış tavuk gibiydi. Sıcak humus talebimize garsonumuzun 'Maalesef ancak soğuk servis edebiliyoruz' olarak gelen yanıtına rağmen ısmarladığımız humus da tahini, tuzu ve kimyonu az humustan çok nohut püresiydi diyebilirim. Muhammara ise kötü değildi; ama çok daha lezzetlilerini de yemiştim. Domatesli kıvırcık salatasında kullanılan kıvırcığın tadından da günlük taze malzemeler kullandıklarının ipucunu almış oldum. 

Ara sıcaklara gelince: Kalamar tava pamuk gibi ve lezzetliydi. Keşke yağını da çok çekmemiş olsaydı, tarator sosu da başarılıydı. Kalamar ızgara ise kömür gibi, lastik kıvamında ve yine tarator sosla servis edilerek bizi hayal kırıklığına uğrattı. Ciğeri pamuk gibi yumuşacık ve lezzetliydi. Tereyağında karides ve karides güveç de oldukça lezzetliydi. İkisi arasındaki tek fark da zaten sadece karides güveçteki ekstra kaşardı diyebilirim. 



Son olarak ikramları olarak bize sundukları kağıtta levrek resmen ağızda dağılıyordu. Oldukça lezzetliydi ve masanın gözde lezzeti oldu diyebilirim. 


Gecenin sonunda herkesi ortamdan ve lezzetlerden memnun etmiş olduğumu görmek güzeldi. Servis de birkaç aksama olmasına rağmen Demeti'nin dostlarla ev ortamında meyhane keyfi yaşamak için ideal olduğunu söyleyebilirim; ama tabii hala benim gönlümdeki en iyi meyhane Asmalımescit'teki Cavit'tir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder